Un om frumos

La magazinul in care imi fac in mod normal cumparaturile este un om frumos. Este vorba de o casierita care mi-a atras atentia intr-o zi cand eram la cumparaturi. Ea este o tana de vreo 25 de ani, mereu imbracata foarte modest si are mereu o expresie faciala interesanta. In aceasta expresie sunt adunate un fel de griji si plictiseala in acelasi timp, dar nu este deloc antipatica, mai degraba placuta chiar, caci chipul tinerei chiar daca pare sters la inceput, iti ramane in minte prin ceva anume.

Fac cumparaturi destul de des la acest magazin si de foarte multe ori o vad acolo, cu aceeasi expresie pe fata, cu o politete blanda si mereu cufundata in ganduri. Nu pot sa explic de ce am memorat chipul acestei tinere, insa mi-am dat seama ca mereu cand intru in magazin o caut cu privirea sa vad daca este astazi.

Cand m-a deservit ea odata, am avut ocazia sa o privesc mai atent si mi-am dat seama din toate gesturile calculate pe care le face si mimicile fetei, ca este o faptura tare blanda. I-am zambit cald cand am luat pachetul si i-am multumit din suflet pentru cumparaturi.
Astfel, intr-un fel oarecare aceasta tanara a devenit unul dintre oamenii care persista, practic, in fiecare zi in viata mea. In fiecare seara cand trec pe la magazin, ma intampina cu un zambet placut si ii raspund la fel. Este atat de interesant cum oamenii pot comunica fara cuvinte, cum mimicile pot fi suficiente. Sunt unii oameni, a caror caldura sufleteasca poti sa o simti fara sa vorbesti, ea este intiparita pe fata lor si pe trasaturile acesteia.

Tanara de la magazin este unul dintre putinii oameni frumosi si cu sufletul bland pe care-i cunosc. Am facut cunostinta, recent, cu o doamna care vinde produse de patiserie pe una dintre strazile centrale ale orasului. Este o femeie tare placuta, care mereu iti vorbesti cald si-ti spune o vorba de incurajare. Mi-am dat seama cat de importanti sunt acesti oameni, nu doar pentru mine, ci pentru toti cei cu care interactioneaza. Am o profunda admiratie pentru faptul ca reusesc sa-si pastreze bunatatea in ciuda tuturor circumstantelor ce tin de rutina zilnica.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *