Tratamentul chirurgical pentru ginecomastie

ginecomastieBarbatii cu exces de grasime la nivelul pieptului, sau „barbatii cu sani”, asa cum ii numim adesea in mod peiorativ, nu mai sunt din pacate cazuri izolate, iar din cauza unor probleme hormonale sau din cauza imbatranirii si chiar a alimentatiei si anumitor tratamente medicamentoase, multi barbati ajung astazi sa se confrunte cu aceasta problema. Denumirea medicala a acestei stari este ginecomastie, o problema care se poate trata chirurgical.
Operatia de ginecomastie este una care tine de chirurgie estetica si care aduce cu sine o stare psihica mult mai buna barbatului, un confort si o multumire de sine care nu existau inainte.

Ginecomastie inseamna umflarea tesutului mamar la baieti sau barbati, ca urmare a unui dezechilibru hormonal intre estrogen si testosteron. Ginecomastia poate afecta doar unul dintre sani sau ambii, uneori in mod inegal.
In general daca vorbim despre ginecomastie nu vorbim despre o problema serioasa de sanatate, dar este una cu care barbatii nu gasesc deloc usor sa se confrunte, mai ales ca interfereaza cu imaginea de sine si cu virilitatea pe care barbatii si-o doresc atat de mult. Aceasta stare creaza stanjeneala si de asemenea, exista barbati sau baieti care pot resimti si dureri la nivelul sanilor.
Complicatiile fizice ale ginecomastiei nu sunt importante si in general sunt foarte putine, cel mai important aspect atunci cand un barbat se confrunta cu o ginecomastie fiind cel legat de felul in care arata, ceea ce poate conduce la probleme emotionale.

O interventie de chirurgie estetica este cea care asigura de cele mai multe ori rezolvarea problemei, atunci cand aceasta nu dispare nici cu medicatie pe baza de hormoni, nici cu dieta sau exercitii la sala de fitness si nici cu un regim sanatos de viata in general.
Operatia estetica care elimina problema ginecomastiei reda corpului masculinitatea pierduta si mai ales reda barbatului respectul de sine. Operatia in sine nu este una complicata si nici de lunga durata, are o recuperare destul de rapida si lasa cicatrici care in timp devin invizibile. Acest tip de interventie implica liposuctie, excizie glanda si excizie tegumentara insa aceste informatii sunt doar cu titlu general si fireste inainte de a lua o decizie in acest sens este necesara dezvoltarea subiectului impreuna cu un medic chirurg specialist de la clinica Zetta, cu experienta in domeniu si pregatire temeinica.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *