Stabilierea obiectivelor auditului financiar si punerea lor in aplicare poate salva o firma de la faliment

audit-financiarOdata cu aparitia crizei economice, probleme in firmele mici sau mari au inceput sa fie inerente. Profitul este tot mai greu de atins, situatia financiara este precara, investitiile trebuie facute de fiecare data numai dupa studii indelungi si planuri bine puse la punct. Este de preferat in majoritatea cazurilor sa se realizeze un audit financiar periodic si sa se identifice clar principalele obiective ale auditului financiar. Auditul financiar nu e altceva decat o examinare riguroasa facuta de un auditor financiar pentru a se vedea clar care e situatia financiara a unei firme la un moment dat.

Obiectivele auditului tin de evidentierea activelor, datoriilor, profitului, cel mai important, pozitiei financiare, pierderilor, crearea unei imagini fidele a situatiei financiare a firmei respective. Sunt vizate informatiile contabile si gestionarea lor mai buna, dar si performantele sistemelor de informare, organizare sau control intern. La ora actuala exista trei tipuri de audit financiar pe care orice firma de consultanta financiara le poate oferi. Este vorba de auditul intern, facut de personal propriu, cu grad de independenta sporit, extern, care cade in sarcina unor specialisti externi, cu rezultate impartiale si exacte si guvernamental, realizat doar de cei din Ministerul Finantelor Publice in privinta programelor. Alte obiective ale unui audit financiar sunt stabilirea indicatorilor financiari ai performantei, sinteza metodelor contabile si de management financiar utilizate, analiza rentabilitatii, diverse tipuri de alte analize detaliate, gestiunea resurselor umane, adica tot ce tine de dinamica personalului, si chiar indicatori de productivitate a muncii.

Pe langa toate aceste, un auditor financiar se va ocupa de gestiunea activelor fixe si de modul in care e reprezentata dinamica si structura potentialului tehnic, dar si evaluarea eficientei utilizarii acestuia, de gestiunea resurselor materiale. Intr-un final se va realiza si analiza diagnostic a performantelor financiare. Cum auditul financiar este foarte important mai ales in caz de probleme economice grave, stabilierea clara a factorilor care au dus la aparitia lor prin obiectivele auditului financiar este deosebit de importanta asa ca trebuie lasata in sarcina unei firme specializate in audit. Chronax va poate oferi oricand ajutor in afaceri prin serviciile de calitate pe care le pune la dispozitia clientilor sai. Cu servicii integrate tip one stop shop de consultanta si asistenta juridica, audit si expertiza contabila sau contabilitate, fiscalitate, salarizare, management, resurse umane, consultanta antreprenoriala, Chronax are o echipa de specialisti mereu la curent cu toate schimbarile din sistemul economic.

Consultanta este gratuita, rezolvarea problemelor economice este rapida si eficienta, exista si un Business Info Point ce ofera consiliere gratuita pentru definirea si abordarea nevoilor specifice. Fiecare client primeste informatii personalizate si solutii specifice problemelor gasite, idei de remediere a erorilor survenite intre timp si servicii premium economice.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *