SPECIFICUL BUCATARIEI FRANTUZESTI

In Franta are loc elogiul celor mai fine arome unde cu siguranta veti fi atrasi de minunile culinare ale acestei tari.
Dintre acestea amintim: Cordon Bleu, Foie gras, ratatouille, coq au vin, madeleine, profiterole, croissant, cafe au lait, Dom Perignon. Inca de la pronuntia acestor preparate cu dictie perfecta de francez, ne ducem cu gandul la chestii sofisticate demne de un local de lux de pe malul Senei. Bucataria franceza reprezinta un adevarat cult ce trebuie respectat ca atare. Lista de arome, mirosuri si delicatese continua, pentru ca bucataria franceza are resurse infinite. Asadar alte delicatese care atrag inca de la primele inghitituri sunt: salate stropite bine cu ulei de masline, branzeturi, melci si scoici, tarte si vin parfumat. Tot bucatariei franceze ii datoram si escalopul, sufleurile, maioneza, savarina, sarlotele, salata boeuf, bitfecul, muschiul Chateaubriand si sparanghelul gratinat.

Masa – un ritual sfant la francezi
Franta se poate lauda cu mii de restaurant daca in jur de cateva mii se afla numai in Paris, unde maestrii bucatari folosesc ingrediente unice iar cu o indemanare aparte reusesc sa realizeze adevarate delicatese unice in lume care incanta mii de turisti curiosi sau de ce nu, chiar si francezi gurmanzi. Franta se lauda cu mese copioase, pregatite indelung si savurate pe indelete alaturi de familie, o dupa-amiaza intreaga .Francezii respecta ora de masa si au obiceiuri sricte de la care nu se abat, cum ar fi faptul ca bramzeturile fine si vinurile nu pot lipsi de la nici o masa copioasa. De asemenea, ritualul mesei de duminca e sfant, iar felurile de mancare pot constitui o carte de retete demna pentru masa regala.

Mandria Frantei
Tot aici exista sute de feluri de branzeturi sau cascaval, cum ar fi: branzeturi proaspete, cu coaja acoperita de mucegai alb, cu mucegai albastru natural, cu coaja spalata, branza din lapte de capra sau vaca, din lapte pasteurizat, presate la rece sau la cald. Beaufort, Camembert, Roquefort sunt cele mai renumite marci frantuzesti care reprezinta o adevarata delicatesa, ce are preturi pe masura, doar 100 de grame ajungand sa coste cateva zeci de euro.
Totodata, Franta se poate mandri cu soiuri de vinuri impresionante cu renume mondial care inmiresmeaza simturile si sunt absolute nelipsite de la orice fel de mancare

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *