Papucei fara folos

incompetenta-medicalaCat de dureros poate fi sa astepti noua luni un copilas, pentru ca acesta sa se nasca infirm? Este cumplit, tragic, mai ales atunci cand medicii te asigura ca vei avea un copil normal si sanatos. Asa s-a intamplat si in cazul fam. Oprea din Petrosani; femeia a nascut un baietel fara ambele picioare si fara antebratul drept, desi ea a fost la ecografii regulat, care aratau ca micutul era sanatos…dupa spusele doctorilor.
Parintii sunt devastati. Iti dau lacrimile cand le vezi durerea, mai ales atunci cand tatal, sfasiat de durere, povesteste ca i-a cumparat fiului sau papucei. Insa, la ce bun?

Este inevitabil sa nu te intrebi: Unde este competenta din Romania? De ce sa iti mai faci ecografii, cand ti se spune ca totul este bine, desi nu este? Surprinzator este si raspunsul unui doctor: medicina nu este matematica…nu avem de unde sti cu exactitate. Ce relevanta are o astfel de afirmatie, cu atata aparatura moderna sau in contextul in care femeii i s-a realizat o ecografie cu doar doua zile inainte sa nasca? Pe deasupra tuturor acestor lucruri, mai trist este faptul ca lasitatea caracterizeaza caracterul unora dintre vinovati. Doctorita care a consultat-o pe timpul sarcinii pe femeie este acum de negasit, pentru ca se afla in concediu.

Pe buna dreptate, parintii au depus plangere la Colegiul Medicilor si la Parchet. Probabil ii asteapta o lupta grea pentru dreptate insa, dorinta lor cea mai mare, este ca baietelul lor sa faca primii pasi intr-o zi…cu toate ca in loc de picioare va avea doua proteze…

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *