Experiente cu mamutii negri

insecte-oribileEste un paradox. Dintotdeauna am urat gandacii, dar aceste insecte dezgustatoare traiesc raiul pe pamant atunci cand sunt cu mine in casa. Desi pare contradictoriu, este simplu. Niciodata nu am omorat vreun gandac, si nici nu am de gand sa o fac. Atunci cand se intampla sa gasesc unul, prefer ca fiecare sa isi vada de treaba lui; eu nu il omor, iar el sa nu aiba treaba cu mine.

Stiu ca gandacii se feresc de oameni si fug atunci cand aprind lumina, insa dintotdeauna mi-a fost frica sa nu se urce pe mine…din greseala. Am si avut cateva eperiente, si nu numai eu. De exemplu, intr-o dimineata cand tatal meu era la baie, un mamut mare si negru i s-a urcat pe picior, pe sub pantalonii de la pijama. De cand am auzit aceasta experienta, verific atenta fiecare coltisor al baii.

Dar sa revenim la experientele mele traite cu aceste insecte oribile, care nu au fost chiar putine la numar. Odata, cand eram in primul an de facultate, am avut un vizitator pe timpul noptii. Dimineata faceam patul si in timp ce il aranjam, un gandac tocmai se trezea si el din somn. Chiar in patul meu! Am tipat ca disperata, pana ce colega mea de camera a venit si i-a facut felul. Am invatat ceva din aceasta experienta. Intotdeauna cand ma pun in pat, sa verific cearceaful si pilota.

Imi place sa citesc atunci cand sunt la baie. Abia ma mutasesm intr-un apartament nou si nu stiam ce se ascunde prin cotloanele acestuia. Mi-am luat o carte, pix si foaie, ca sa nu ma plictisesc cat timp sunt la toaleta si m-am asezat comod. Insa, am uitat de toata treaba pe care o aveam de facut, atunci cand dupa un colt a aparut ceva mare si negru, care si mergea greoi, din causa lungimii. Era imens! Bineinteles, ca am fugit din baie, tipand ca din gura de sarpe. Odata am gasit unul in cada si am incercat sa il innec, sa il oparesc, dar nimic nu a mers. Cred ca avea carapacea mai tare…

Urasc gandacii si insectele, in general. Cel mai aproape de mine au ajuns in pat si ma bucur. Matusa mea a deschis ochii intr-o dimineata si a vazut negru in fata ochilor, la propriu si figurat. Un gandac mare si negru se plimba nestingherit pe nasul ei…

 

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *