Diabetul – o maladie mondiala

AnalizaIn 2012, un numar estimat de 1.5 milioane de decese au fost cauzate in mod direct de catre diabet. In 2013 peste 382 de milioane de oameni din intreaga lume sufereau de diabet. In 2014, 9% din populatia adulta cu varste de peste 18 ani avea diabet. Ingrjorator? NU, este infricosator! Si mai infricosator este ca in Romania foarte multi oameni nu stiu ce este diabetul si care sunt simptomele diabetului, astfel incat sa mearga la medic, sa diagnosticheze aceasta boala si sa se poata trata la timp.

Diabetul este o boala cronica ce apare fie atunci cand pancreasul nu mai secreta destula insulina, fie atunci cand organismul nu mai poate folosi in mod eficient insulina pe care pancreasul o produce. Insulina este un hormon care regleaza nivelul zaharului din sange (glicemia). Hiperglicemia sau nivelul ridicat al zaharului in sange este un efect comun al diabetului si desi nu exista simptome
diabet care sa va dea de gandit, in timp diabetul poate produce afectiuni serioase in intregul organism, mai ales la nivelul nervilor si al vaselor de sage.
Diabetul de tip 1 (juvenil, sau insulino-dependent, asa cum era el cunoscut in trecut) se poate instala inca din copilarie, si este caracterizat de insuficienta secretie de insulina si de aceea necesita administrarea zilnica a insulinei. Conform OMS, cauzele aparitiei diabetului de tip 1 nu sunt cunoscute, si de aceea nu poate fi prevenit. Insa care sunt simptomele diabetului de tip 1? Poliuria (secretia excesiva de urina), foamea continua, setea, slabirea brusca, schimbari in calitatea vederii, oboseala.

Diabetul de tip 2 apare pe fondul incapacitatii organismului de a folosi eficient insulina. 90% din bolnavii de diabet din lume sufera de aceasta forma de boala, care este in general rezultatul greutatii excesive si a inactivitatii fizice. Simptomele diabetului de tip 2 pot fi aceleasi cu ale diabetului de tip 1, dar sunt mai putin pregnante. Acesta este motivul pentru care, din pacate, uneori in lipsa unor certe simtome diabet, aceasta boala nu este diagnosticata decat dupa ani buni de la instalare, odata ce complicatiile au aparut deja.

Daca multe dintre cele de mai sus pot fi simptome ascunse, la capitolul diabet zaharat simptome mai incadram si cresterea in greutate, taieturile si vanataile greu vindecabile, disfunctia sexuala masculina, infectii genitale recurente la femei, amorteala si furnicaturi la nivelul mainilor si picoarelor… simptome care nu duc imediat cu gandul la diabet. Iata de ce informarea este esentiala, astfel incat sa stim de ce sa ne ferim. Informatii esentiale despre diabet zaharat simptome si despre aceasta boala per ansamblu gasiti la http://favio.ro, reunite atat in articole interesante cat si in sectiunea multimedia in doua ebook-uri care nu ar trebui sa lipseasca celor care au diabet si doresc sa invete totul despre un stil de viata cat mai sanatos si mai lipsit de limitari. Tot catre o viata normala si echilibrata se indreapta si suplimentul alimentar Favio, o formula complexa de 16 vitamine, unica si special formulata pentru mentinerera valorilor normale ale glicemiei si sustinerea functionarii normale a pancreasului.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *