Moduri in care un comportament bun iti poate ruina viata

Promovarea unei cauze ii poate distruge sansele de succes. Cum te-ai simti daca ai face tot ce ai putea pentru o cauza si ajungi la concluzia ca ti-ai ruinat orice sansa de succes? Daca tot iti promovezi orice faci, atunci e gresit. In 2013, psihologii au ajuns la o concluzie socanta. Cand au incercat sa afle de ce oamenii nu prea se impaca bine cu schimbarile sociale, cercetatorii au inceput prin a se uita la sterotipurile activistilor. Multi dintre noi ii uram asa de mult incat orice vine de la ei, orice fac ne determina sa luam o atitudine de respingere. Suna ciudat, insa ganditi-va putin: multi dintre noi suntem de acord ca femeile nu ar trebui discriminate doar pentru ca au ovare. Insa orice feminist convins se poate transforma intr-un „dus cu pluta”. Oamenii poate sustin o cauza nobila dar nu sunt dispusi sa o recunoasca in public. Asa ca daca va bate gandul sa luati o pancarta si sa o agitati aiurea, faceti parte din problema.

Informarea iti poate ruina viata. Multi tot bat apa-n piua cu abuzurile din banci, spitale, probleme ale guvernantilor. Nu fac decat sa-si distruga viata. Desi uneori mai castiga bani seriosi, informatorii care dau din casa nu prea au viata lunga. In 2006, Thomas Drake era un angajat al guvernului care avea nu mai putin de 150.000 de dolari americani pe an. Dupa ce a dat din casa despre un proiect NSA, si-a pierdut locul de munca, a ajuns in fata Curtii, iar acum vinde telefoane intr-un store Apple. Totusi a fost norocos. Richard Barlow a dezvaluit niste intelegeri dintre USA si Pakistan in privinta armelor, a fost dat afara de la Pentagon, pus pe lista neagra de Guvern, si-a distrus casnicia si a ajuns un biet om al strazii.

In Marea Britanie, cineva care a dezvaluit practicile inumane care omorau pacientii dintr-un spital a primit drept „recompensa” sa plateasca daune de 500.000 de lire sterline pentru dezvaluirile sale. Informarea altora, „datul din casa” duce la aparitia efectelor devastatoare pe termen lung din punct de vedere psihologic-cosmaruri, alcoolism, delir, atacuri de panica.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *