Cand viata iti da lamai

lamaiSunt o persoana fericita. Nu am realizat foarte multe din punct de vedere financiar insa pot spune cu mana pe inima ca pana la varsta mea am reusit sa adun foarte multe experiente de viata. Am fost un copil foarte cuminte care a ascultat intotdeauna de parintii sai si pentru asta am fost rasplatita mereu. Acum ca stau sa ma gandesc bine, asta a fost un lucru bun si un lucru foarte prost in acelasi timp. Vezi tu, parintii mei au fost foarte stricti si mi-am trait copilaria si adolescenta dupa regulile lor, de frica ca i-as dezamagi.

In definitiv nu au ezitat vreodata sa imi spuna cat de mult s-au sacrifcat pentru ca educatia mea sa fie dintre cele mai bune. Am fost la o scoala generala de cartier si mai apoi la cel mai de prestigiu liceu de fete din Bucuresti. Am fost mereu olimpica si orice nota mica era pentru mine o rusine aruncata asupra familiei mele, rusine pe care ei nu o meritau. La varsta de 20 de ani am facut pasul decisiv si m-am desprins de ai mei plecand cu bursa in Franta. Acolo pot sa spun ca m-am nascut cu adevarat eu sau mai bine spus personalitatea mea. Mi-a placut mereu Franta si imi aduc aminte ca atunci cand eram mica visul meu era sa ajung acolo la Disneyland.

De atunci au trecut 9 ani. Noua ani intensi. Am inteles ca este foarte dificil sa o iei de la zero intr-o tara noua, departe de protectia atenta a parintilor prea protectivi. Experienta aceasta m-a intarit. Ti-o recomand si tie daca esti ca mine si nu a trebuit vreodata sa parasesti caminul parental. Iti deschide minte si sufletul catre posibilitatile nefiltrate prin parerile parintilor tai. Tu iei decizii, tu traiesti cu ele si mai ales tot tu platesti cu varf si indesat .

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *