Caju – un fruct cu codita gustoasa

nuci-cajuUnii le stim sub denumirea de nuci de caju, altii le cunoastem sub numele de alune caju, insa ambele “denumiri populare” sunt gresite si va vom explica de ce. Totusi, indiferent de felul in care ne raportam la ele, cert este ca fructele de caju sau Acaju, cum mai este numit copacul, sunt extraordinar de hranitoare si de delicioase si nu mai punem la socoteala faptul ca ele pot fi consumate si in mancarea preparata la noi acasa, cu diverse sosuri, iar beneficiile aduse de un consum regulat, asupra sanatatii, sunt si ele, destul de mari.

Daca ati mers macar o data la un restaurant chinezesc, cu siguranta v-au atras atentia in meniu, deoarece sunt folosite in special in combinatie cu sosurile picante sau extrem de picante, si nu oricum, ci alaturi de ciupercile chinezesti, la a caror savoare contribuie cu succes. Acest lucru este putin anapoda, deoarece arborele de Acaju este originar din Brazilia, ceea ce nu ii opreste insa pe asiatici sa se foloseasca de fructele sale. Ei nu sunt insa singurii care le folosesc si in mancare. Nucile de caju sunt uimitoare, mai ales prin faptul ca nu cresc in mod obisnuit ca niste nuci, fiind miezul nucii, ci ele reprezinta codita fructului in sine. Cine a consumat fructe de caju stie ca acestea au un gust mai astringent si nu sunt atat de populare precum “codita lor” adica asa cunoscutele nuci de caju. Mai sunt numite si alune deoarece au culoarea si forma similara. Dar daca tot am elucidat misterul fructului de caju, si am lamurit dilema cu nucile, sa vorbim in cateva cuvinte si despre beneficiile aduse de consumul coditelor de la fructul de caju. Acestea se refera la faptul ca ne ajuta sa avem o inima mai sanatoasa (datorita continutului scazut de grasimi), o piele si un aspect al tenului, mult mai placute (datorita continutului de cupru), dar si oase mai puternice si mai sanatoase datorita continutului ridicat de magneziu.

Prin urmare, codita fructului de Acaju, in toata micimea ei, capata tot mai multa popularitate si pare sa devina de nelipsit din gustarile zilnice sau de pe mesele festive, ajungand chiar sa inlocuiasca clasicele alune cu sare sau mult iubitul fisctic, in unele cazuri.

Bibliografie:
Caju – 10 beneficii uimitoare pentru sănătate

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *